Hibrid SNH 4424
(GDM 545)
Silaža Zrno Svinjereja Perad Živilska prehrana Biogas Stay Green
Klasa:
  • FAO 400
Dana:
120
Tip:
  • Zuban
Gustoća sjetva:
- zrno:
70.000 - 85.000 biljka/Ha
- silaža:
80.000 biljka/Ha

Srednji  hibrid, vrlo uspješan u manje ekološki napunjenim okruženjima

Stabljika: tipična srednje velika konstitucija stabljike,  kukuruz  ima polu-uspravno lišće, bogat je  lisnom masom . Izvrsnog zdravlja i velike otpornosti  na bolesti.

Klip: srednje velik s kvalitativnim razvojem  u dužinu (velikog broja zrna u svakom redu)
Rane cvatnje i formiranja, na kraju vegetacije vrlo brzo otpušta vlagu zbog otvorenih listova komušine, zbog toga se klip brzo suši nakon završetka tehnološke zriobe.

Prednosti: Hibrid, zbog svoje prilagodljivosti je pogodan za sjetvu i na višim nadmorskim visinama. Naravno, pogodnije mu je hladnije okruženje u kojem se razvija bogata lisna masa i proizvodi visoke prinose za silažu.

Svrha: proizvodnja zrna, a posebno silaže.

Savjeti za korištenje: SNH 4424 pozicioniran kao hibrid koji se može sijati cijelo vrijeme  sezone posebno je uspješan  u  hladnom i kišovitom okruženju, u većini slučajeva, za proizvodnju biomase. Osim toga, vrlo dobro se prilagođava na okoliš  u kojem manjka  vode u ljetnim mjesecima.
 

Vladimir Zbožinek, Bulinac, 2014

"A šta da ti kažem.. to je nevjerovatno. Znaš koliko je kiše bilo svako poslijepodne.. pa ipak, silaža ove godine... fantastična. Nikad u životu krave nisu toliko jele k'o sad. Koliko jim dam, sve pojedu. Neznam, dal je taj tvoj "silirni dodatak il' je stvarno kukuruz tako dobar... ali ova kombinacija ove godine ... odlično!"

Provjerite i našu ponudu betosnkih rešetaka
te ostale betonske galanterije u poljoprivredi

Kliknite ovdje